marți, 16 septembrie 2008

Lene

Toate chestiile au un dușman natural, o forță opusă pe care nu o pot învinge. Superman are kryptonita, nevăstuicile babuinii, ninja pe pirați, merele gravitația, Teo chestiile cu puține calorii, Constantinescu securitatea (cine dracu' e Constantinescu?) și piticii rafturile înalte.

Ei bine, dușmanul meu natural este efortul. Munca susținută, sau sporadică, sau chiar planificarea acestei munci.

Mă scol în fiecare dimineață devreme, pe la 11 că îmi sună alarma de la telefon. O închid și mă culc la loc încă 2-4 ore. Îmi trebuie cam 4 secunde să mă autoconving că ce vroiam să fac de am pus ceasul să sune poate fi amânat vreo 4 ore și cam 6 secunde să adorm la loc. Am ajuns la un grad de rafinament al lenei atât de avansat încât rezolv cu autoconvingerea și mustrările de conștiință mai repede decât trag o bășină. Amân tot. Până în ultimul, dar ultimul, absolut ultimul moment. Atunci mă întreb serios dacă chiar se merită să fac acel lucru în ultimul moment. De obicei nu se merită.

Soluția care e cea mai scutită de efort este tot timpul cea mai bună.

De 3 săptămâni încerc să mă conving să aspir. Azi m-am decis să îmi pun o pereche de papuci prin casă. Problemă rezolvată. Nu mai am perechi de șosete curate, așa că am ajuns la "șosetele similare". Știți voi, aveți toți. De-ălea a căror pereche a evadat pe undeva (sau e sub pat, cine dracu se uită sub pat?) și au rămas singure. Nu-i nimic, le iau după aspectul general, ca antropologul. Albastru închis și negru ? merge. Aceiași culoare? Perfect. Una e mai lungă. Nu se vede. Merge și așa. Nu mai am chiloți curați. Freeballing. Doar e cald afară. Să atârne.

Când mi se arde un bec prin casă, iau unul dintr-un loc mai neimportant și îl pun în loc. Primul sacrificat a fost becul din debara. Al doilea, cel din balcon. Acu s-a ars ăla de la bucătărie. Evident nu îmi aduc aminte să cumpăr altul. Dar, până la urmă, chiar am nevoie? Ce să caut noaptea în bucătărie? Sau oricand? Să ma uit în chiloți. A da, n-am chiloți. Dar am coaie. Evident că nu am ce căuta în bucătărie.

Mai ales că încerc să mănânc absolut tot din cutie, ca să nu murdăresc vase ca să fie necesesar într-un viitor îndepărtat să le spăl. Am experiențe neplăcute cu spălatul vaselor. Ați putea zice chiar o fobie. Mi-am făcut acu ceva timp un ceai că îmi era lene să mă duc să cumpăr suc (eram mahmur cred) și mi-a mucegăit ceaiul . După câteva săptămâni în cratiță. Habar n-aveam că ceaiul mucegăiește.

Mie mi-e prea lene să cumpăr chestii care nu-s în drumul meu. Gen hârtie igienică. Mai zulesc de la muncă. Să nu înțelegeți greșit, aș lăsa un zece mii pe ea acolo, că nu-s zgârcit, dar mi-e să nu se șteargă cineva la cur cu ei și să facă herpes ca pe bani pun mâna murdară mulți oameni. Mi-am dat seama că e și mai util logistic să mă cac direct la muncă. Un veceu în minus de spălat acasă.

Nu mai intru la mine în baie decât să mă piș. S-a umplut de paianjeni. La fel și bucătăria, de când nu mai e bec. Mi-e lene să fac ceva în privința asta. Îs prea mulți, se fut încontinuu. Mai bag o strâmbă la ăia de la baie uneori când mă piș: "auzi mă, aia din bucătărie zice că mă-ta îi curvă" .

Poate pornesc un război civil și se masacrează reciproc.


Aș mai avea de zis, da' mi-e lene.

21 de comentarii:

urban viole(n)t spunea...

În cazul ăsta, ia de aici melodie pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=v0-U5Cxgngw
Cînd o să ajungi la stadiul în care o să îţi fie lene să apeşi OFF la alarmă sau să parcurgi lungul traseu al lingurii pînă la gură, să ştii că pînă acolo ţi-o fost. Pînă atunci, şosete curate şi evită mişcările bruşte. Poate faci naibii o întindere. :D
www.falcutasplace.blogspot.com

Radu spunea...

^
acesta dragi copii este un post-reclama din categoria "dati va rog click pe blogu meu plz plz plz "

mascat sub forma fina a unui comentariu.

muv along.

Anonim spunea...

oricum degeaba ti-ai facut blog, ca stai in iteleu

Anonim spunea...

io cred ca dusmanul tau natural este impulsul electric.

bineinteles, se poate sa ma insel si sa fie totusi lenea.

doar esti un zeu.

apartamentu' spunea...

fuck, am uitat sa opresc masina de spalat vase!
andra

Anonim spunea...

mie mi-e si lene sa comentez postul asta

Eli spunea...

Daca futi cum scrii m-as baga eu sa curat dupa tine.

Eli spunea...

Daca futi cum scrii ma bag eu sa curat dupa/de pe/din tine.

Radu spunea...

fut la fel de porcos precum scriu.

Eli spunea...

Cu radu vorbeam. Asa ca meri si vezi de coasa aia...

Radu spunea...

is unu si acelasi. cand ma loghez la gmail imi apare chestia aia si mi-e lene sa schimb contu pentru un comment. credeam ca e evident.

Eli spunea...

:) Define porcos.

Radu spunea...

era un pleonasm acolo. tot fututul e porcos prin definitie.

Nuj, singur nu m-am futut sa stiu daca dau bine sau nu. Nu s-a plans nimeni totusi. Poti sa te uiti pe petitieonline.ro daca nu ma crezi.

Eli spunea...

Chill, I don't really care. La cum scrii stau si daca esti praf.

Radu spunea...

ma vrei doar pentru mintea mea. m-as simti atat de uzat. voi femeile doar asta vedeti la noi, o bucata de creier pe care sa o exploatati sexual.

suntem si noi fiinte umane. nu ne tratati ca pe obiecte!

Eli spunea...

Razi tu da' nu-i rasul tau..

Radu spunea...

mai am 4 beri pana sa rad. deocamdata nu e nimic hazliu. de ce as rade?

mai important, daca as rade, de ce n-ar fi rasu meu ? rad foarte sincer. restu is minciuni.

Eli spunea...

Eu ma gandeam sa aspir covoare,sa fac clatite si sa spal geamuri ca sa mai scrii ceva la Jurnalul Anticristului...
da uite si tu ce a iesit...

Radu spunea...

pastrez rubrica aia degradant de lejera pentru vremea cand raman fara idei.

s-a ajuns ca pe messenger aici.

Anonim spunea...

eu cred ca femeile au avut initial ovarele inafara corpului, dar cineva le-a batut rau, pana cand au ajuns sa le internalizeze. jenate fiind, ele si-au pus numele "Ele"(ca e multe) si au venit sa agate mascat si sa se dea open-minded (sinonim pt. vaginal openess).

Anonim spunea...

Ps: nu-ti poceam identitatea, am reformulat-o mai putin penibil si non-infantil