marți, 17 iunie 2008

Scroturi publicitare

Mă uit pe la antena 3 din când în când şi după ce timp de jumate de oră îi văd mecla de maimuţică de-aia cu discuri (sau cimpanzeu afectuos)lu' Badea , în pauza publicitară, vine unu' cu voce de Dumnezeu şi zice

„Urmăriţi Antena 3”


Nuuuuuuuuuu!!!??? Să-mi fut una! Şi io care credeam că mă uit la filme soft pornuri, doar îs la fel de căcăcioase. Mersi voce inutilă care mi-ai zis un lucru pe care îl ştiam deja.
Cred că promoul ăsta e pentru oameni al naibii de norocoşi, care fut telecomanda înainte şi înapoi, poate găsesc ceva mişto, şi deodată nimeresc la fix unu care zice „Urmăriţi antena 3” YES!!! Nu a trebuit să mai stau 2 secunde să descifrez logoul din colţ, am economisit un impuls nervos optic necitind 3-ul mare de pe ecran.


Un alt spot publicitar care mi-a atras atenţia şi înjurăturile e cel de la „Paralela 45”, care zău că n-am înţeles cu ce se ocupă, ba că-i restaurant, ba că-i agenţie de turism, ba că e firmă de catering universală.

Spotu e o înşiruire de fructe mai ceva ca la jocurile alea cu cireşica,banana şi cifra 7:

incepe nush ce zice... Bla bla bla....cand deodata incepe partea amuzanta: sau poate vrei...

Rodii din insula Rhodos(si arata o rodie clar), Creveţi din Creta (si scrie creta cu creveti), Portocale din Portugalia sau Croissante de pe Coasta de azur(coasta de azur scrisa cu un croissant in loc de c), sau Sangria Spaniola.



În mod normal, idioţenia clipului ăsta ar trebuii să treacă pe aici fără nici un comentariu, dar eu totuşi sunt dezamăgit că nu au continuat în aceeiaşi manieră:

La micul dejun avem omletă de albuş de ou din ALBANIA, sau dacă vreţi Susan din SUDAN. Serviciile noastre sunt cele mai bune:
Chelnerii noştrii sunt nişte Indivizi din INDIA
Şi tot aşa.

Şi ca cireaşa de pe tort, ca musca din vârfu câcatului, sloganu firmei respective era :

„Paralela 45. Vii şi pleci!”

Phew... bine că nu e un local de ala ca ăla din „dă şaining” unde vii.... dar nu mai pleci.... evăr...

Şi că tot veni vorba de mottouri mototoale, am văzut spotul la conquiztador, siteu unde toată lumea e deşteaptă, chiar şi proştii. Siteu unde aflii cele mai utile informaţii din viaţa ta cum ar fi:
Capacitatea calorică a unei ţeline
Cine a fost miss univers in 82’
Cine a condus federaţia română de fotbal între 54’ şi 63’
Ce cereri NU au fost în proclamaţia de la Islaz.

Cum sloganul lor din spot trebuie să fie ca şi jucătorii, de căcat, au ales următorul, magistral recitat de Busu (ioc)

„Te dai deştept? Dă-te până la capăt!”

Am încercat să întorc propoziţia asta mai pe toate părţile, cine ştie, poate poate oi da şi eu de o urmă de sens, dar nimic. Adică cum să te dai deştept până la capăt. E ca şi cum te-ai da pe un tobogan? Io nu înţeleg. Sau, care e capătu’ deşteptăciunii? E atuncea când cucereşti tot la conquizţador? Am văzut chestii mai solicitante pentru inteligenţă decât asta. Gen să treci de nivelu 12 la tetris sau să faci joculeţu ăla cu numere glisante în care tre’ să le pui în ordine folosindu-te de căsuţa aia goală.


Şi în final mă mai enervează spoturile cu castoru de la pasta aia de dinţi.

Îi zice rozătoarea lu hikeru supra-entuziasmat:

- Vezi apa asta? Are săruri minerale!!!
- Wow, nu ştiam asta!

Săruri minerale şi alte componente ale urinei umane
- Săruri minerale care îţi întăresc dantura şi ţi-o fac puternică ca a mea. Priveşte!

Iar apoi castorul demonstrează cât de bună e pasta de dinţi cu saruri minerale, sculptând un totem intr-un copac cu dinţii. Bă CNA-ule sau RAC-ule, nu oi fi io foarte perspicace, da simpt că aicea e minciună, reclamă falsă.
Îţi permiţi să faci caterincă în multe reclame de produsu tău şi să îl supraevaluezi la mişto, dar la pasta de dinţi care are o reclamă potrivită copiilor mici şi creduli nu prea. Ia autosesizaţi-vă bă!


Pentru cei care nu au înţeles metafora cu mircea badea şi maimuţica:





5 comentarii:

alexandru spunea...

nene nu mai imi aminteam clar cum e numele si am cautat si eu ceva da in fine... sa revenim la adverting( na! sa fiu fancy) spoturile nu-s pentru oamenii care pricep ceva din limba! sunt pentru masele populare care sug ecranul cu teava de la instalatiile sanitare( alea de 4" si ceva)asa ca sa nu se mai revolte desteptii ca se prind si astia multi si dupa o sa se deosebeascaa mai greu care de cine si apoi eu vreau sa fac si din scovergi (minciunele) d-astea unn ban! hai sa traiesti

Anonim spunea...

eu nu ma uit la televizor ca sa nu dau macrameu jos. dar e amuzanta faza cu indivizii din india... asteptam sa aud ceva si de guvizii din guantanamo

Anonim spunea...

ce panarama asta cu "vii si pleci".
Era o reclama la nu stiu ce bere, parca la Becks, cand vicea aia de Dumnezu zicea "grecia" si`i arata pe greci la plaja, italia ..si nu stiu ce mai faceau aia pe acolo, ROMANIA si arata un avion . =)) deci ce sa intelegi din reclama asta ? ca in romaia nu poti sa stai sa bei bere pe o plaja curata ca in grecia nu poti sa faci ce faceau aia in italia etc...in romania poti s afaci un singur lucru...sa pleci din ea , deci e geniala reclama aia

x spunea...

intr-un timp paralela 45 era ediura... nu am vazut reclama de care ai zis... dar cred ca e destul de amuzanta... mai ales la ce slogan au :))

ana spunea...

spoturile publicitare din ziua de azi sunt in halu' in care sunt pentru ca toate ideile de publicitate au fost folosite sau folosite in exces, si nu mai au sarmanii creatori de unde sa scoata idei, asa ca le scot din cur