miercuri, 2 iulie 2008

Mare jmecher şi statul ăsta!


Pe principiul din cur în anus, şoferii români au dat şi ei din taxa de primă îmmatriculare în taxa de poluare. Să nu înţelegeţi greşit, taxa de poluare nu are rolul de a combate poluarea, ci dimpotrivă, cu cât mai hârb e maşina ta, cu atât mai puţini bani scoţi din buzunar şi cu cât mai nouă şi mai ecologică e, cu atât mai mult plăteşti. Mi-e şi milă de fraieru’ care-şi cumpără un hibrid sau o de-aia pe celulă de hidrogen.

Acuma, să ştiţi că taxa asta nu e doar o dovadă de-asta de prostie cruntă şi nesimţire electorală. În realitate, statul e foarte şiret şi foloseşte unul dintre cele mai vechi trucuri, care cu siguranţă n-au cum să eşueze: PSIHOLOGIA INVERSA


-Da mă, na... poluează cât vrei, na, îţi reduc şi taxele, poluează cât vrei, numa să nu vii la mine apoi că-i încălzire globală, că e aglomeraţie în trafic, că e aerul poluat, cu figuri de-astea ai înţeles?
- Scuze, nu te-am auzit, îmi hârâie motoru prea tare


Singura problemuţă în toată treaba asta ar fi faptul că maşinăriile, din câte am verificat ultima oară, nu prea au ele de felul lor conştiinţă morală şi nu ştiu cât de eficientă o să fie psihologia asta inversă dar de ce să fim pesimişti?


Hai cu CO2-u!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

articol pertinent! eu am o 1310 si ruleazaa...

Anonim spunea...

bai tatii, ce dracu nu comenteaza nimeni la singurul articol tangent cu o problema reala? macar si numai pentru casuta aia albastra desenata cu atata migala si tot ar trebui sa zica cineva ceva!