vineri, 28 martie 2008

A murit Pruteanu

Marele critic literar, profesor universitar, limbist si politician Pruteanu a decesat asta seara. Eu zic ca era in covalescenta de cand cu ultimul DOOM si ca moartea era inevitabila.

Tin minte, cand eram mic ca omul facea lucruri bune: corecta limba 5 minute pe zi. Trebuia sa se opreasca acolo ca de atunci a luat-o in jos urat. A trecut prin PSD si, spre mirarea tuturor oamenilor, acel partid de rahat nu i s-a parut destul de zemos pentru gura lui mare. A decis ca daca tot se balacareste putin, sa se scufunde de tot si sa se o faca pe batiscaful iar cacatul din PSD era doar pana la genunchi. Doar in PRM a gasit un cacat destul de consistent pentru ambitiile lui mari. A cantat pe la televizor, a propus o lege in care toate documentele din romania ar trebui sa fie si in romana, de parca ungurul Ianos daca vrea sa-i vanda o vaca lu' ungurul Jula ar avea vre-un sens contractul sa fie si in romana. Si multe alte tampenii.

Totusi realizarea lui cea mai mare a fost ca a reusit sa traduca computer cu calculator. Mie mi se pare jenant. Calculatorul e prostia aia mica care aduna si imparte! Ce legatura are asta cu computerul ? A ca poti sa calculezi chestii si pe computer? Bine ba, da poti sa vezi filme porno pe calculator? Vedeti? Aici zace diferenta. Computerul e computer iar calculatorul e calculator, si mi se falfaie de parerea defunctului. Iar cruciada lui de romanizare a termenilor imprumutati prin traducere (servitor in loc de server) sau scriere pe romaneste (sait in loc de site) mi se pare o imbecilitate profunda.

Fac iu!

Totusi de la furat zacusca la vecini pana la autoritate limbistica e ceva drum. Trebuie sa recunoastem ca a reusit sa ajunga departe...

Bine ca majoritatea lucrurilor nu i-au iesit. Oricum, omul o murit, asa ca voi spune un cuvant in memoria lui:


ţâţe

8 comentarii:

Anonim spunea...

...esti un bou imbecil..."pisa-te p tine si da vina p mine"

Anonim spunea...

de acord cu primul comentariu

Radu spunea...

clar, hai sa aruncam pareri. curaj o dam anonima.

Oricum ma pis pe parerile voastre atata timp cat imi faceti trafic e bine.

Nox spunea...

mah eu nu am nimic cu nenea Pruteanu asta. O crapat si gata. Dar dibitoceniile pe care le-a facut cu limba romana chiar sunt de cacat. Faza cu "bat de facut bucurie" o stiti? Cica joystick.

Rohseelyl spunea...

Ok, ai mare dreptate ca a avut multe proiecte socant de aberante, dar avand in vedere faptul ca omul a decedat(Dumnezeu sa-l ierte) nu cred ca totusi ar fi trebuit sa fii atat de dur ...
Din fericire proiectele lui nereusite nu ne-au afectat prea mult, cel putin din punctul de vedere al 'nicio'(ceea ce mi se pare o imbecilitate crunta) si 'nici o' ... pentru ca ambele forme sunt acceptate... asa ca hai sa ne amintim doar partile bune din povestea lui ...

Anonim spunea...

Esti penibil mah Radu. Serios acum. In locul tau mi-ar fi rusine sa denigrez un om pe care nici macar nu l-ai cunoscut. E adevarat ca a facut si el greseli, dar mi se pare normal. Cine nu face? Pana la urma, a gresi e omeneste. Nu cred ca pt asta ar trebui sa aruncam cu pietre in el in halul asta... Cu atat mai putin tu. Si in plus, putini oameni sunt cum a fost el. Nici in 9 vieti nu ai reusi tu sa ajungi ca el, in ceea ce priveste cultura si realizarile. Si bineinteles ca vei spune "Ca ala??? Nici nu-mi doresc a sa ajung vreodata. Doamne fereste!" Iti dau un sfat: intai sa cunosti un om, si apoi sa-l critici! Si vad ca te ataci cam mult in urma commenturilor primite: "ma pis pe parerile voastre atata timp cat imi faceti trafic de bine". Intr-adevar, astea da niste vorbe de om inteligent. Felicitari, domnule Radu! Si pentru vocabular, si pentru idei! Decat sa te dai in spectacol cu articolele astea si sa o faci pe grozavul, mai bine pliscul mic, ca iti sta mai bine cand taci! :-$ Te crezi cam superior pt adevarata ta valoare, mister! Intai invata sa-ti legi sireturile din prima, si apoi mai vbeste de altii... ;) Bafta fratioare!

Anonim spunea...

esti tare:D serios! chiar a facut din limba romana un cacat..tineti-o tot asa k pe mine ma amuza teribil ceea ce scrieti aici:D si chiar aveti dreptate;)

alex spunea...

muahahahahahahahaha!!!!! tzatze zici? de tzatze sa aveti parte pe lumea ailalta!