miercuri, 2 mai 2007

Voma Veche

Prima dată când m-am dus la Vamă eram vesel. Mare, soare, oameni ca mine, muzica bună, ce putea să fie neplăcut? Cel puţin in viziunea mea defect de optimista….

Vama Veche e de căcat:

Aţi observat ca la vama oameni intre 20 si 45 de ani nu prea există? Daca nu esti in criza varstei (sau la 25 de ani cu creier de 16) nu prea ai ce cauta acolo. Personal nu am o afinitate spre oameni generici care vor sa pară interesanţi. Sunt un adept al educaţiei alternative. Mai exact, multi oameni merita un viol bun şi/sau o bătaie soră cu moartea să le scoată aerele din cap. Multi din ăştia se duc la vamă.

La 48 de ore de cand am ajuns in vamă, viziunea optimista se cam topise.

Crapam de somn deoarece in vama e zgomot pana la 2 dimineata si apoi e frig de te caci pe tine in cort de mai mult tremuri decat dormi… da’ nu-i nimic, că la 6 cand dă soarele temperatura in cort se ridica cu 30 de grade si iti vine sa iti dai pielea de pe tine de la efectul de seră, si daca reusesti sa-l suporti pe asta ei bine, pe la 8 incepe programul în baruri si, daca nimeresti cu cortul pe langa unu’ observi ca au acelasi playlist in fiecare dimineaţă. Sculare cântată ca la armată. Daca scapi de playlist nu-i nimic, se nimereste un dobitoc sa urle lângă cortu’ tau de te trezeste. Chiar si cu un noroc miraculos, de la efectul de seră pe la 9 dimineata incepe sa iti fiarba urina in vezica. Daca prinzi 5 ore de somn chinuit pe noapte in vama esti sef. Cortul e pentru tigani. Nu e nici igienic. Sa presupunem ca eşti unul din puţinii oameni care au cu cine sa si-o traga. Unde te speli inainte? Sau dupa? Iti scoti genitalele la chiuveta publică să le speli de scârmâz pentru 10 mii? Sau dai 50 sa faci un dus? Da’ dacă esti mai viril si poţi mai mult de o dată in cele 3 zile (sau mai mult) de stat la vama? Ajungi la sapă de lemn cu duşurile sau un mârlete cu sloboz uscat pe coaie.

Buun.. sa continuăm….

Avem ochii roşii mai puţin de la vânt, nesomn şi nisipul ala care îmi intra în cur şi mai mult de la nudişti. Nudiştii nu-s ca-n filme. Sau sunt ca-n filme.. ca-n alea horror. Toţi oamenii care arată cât de cât uman ştiu că cineva ar da bani să îi vadă dezbrăcaţi şi nu o fac gratis. La vamă 90% din nudişti sunt bărbaţi de peste 50 de ani şi restul femei nasoale de toate vârstele, zbârcite, cu burtă, varice pe ţâţe şi destul păr pubian să se înece un măgar cu el. Aproape mi se dezlipise retina de la atâtea genitale fleoşcăite perpelite în soare şi în câmpul meu vizual. Nu e vorba de decenţă ci te estetic. Mai exact, dacă nu eşti imbracă-te dracu’ bine să nu îţi văd fizicul greţos…. În 3 zile de vama am vazut destui nudişti nasoi sa-mi ajungă o viaţă.

A .. da şi deja pierdusem o avere pe taxa la veceu. Ăia lucrează clar mână în mână cu mârlanii de la fast fooduri care-s aşa salubre că m-am căcat praştie 3 zile de la o plăcintă de-aia cu carne. Gingia porcului de acu’ 2 ani.

Dar să ne întoarcem la oameni. Nu înţeleg de ce se mergi 300 de km ca să bei într-un bar şi să te faci de ruşine când poţi să o faci la tine în oraş, sau acasă. Faini tare pokemonii ăia care poşteau o bere la 5 oameni şi răcneau ca idioţii, sa-i vezi a doua zi adormiţi în nisip şi căcaţi pe ei. Grei frate! Şi toate barurile din vamă îs de rahat. Au playlist pentru alzheimer. Aceleaşi 10 melodii toată vara, cam ce auzi pe mtv si nu e dance, de la good charlotte la coldplay. Muzica de 2 bani. Şi dobitocii ţopăie pe aceleaşi melodii, beau şi adorm in propriile excremente. Adica, nu zic că nu e distractiv să faci asta… da poţi şi acasă, eu dacă e să ma duc undeva, apăi sa fie ceva de făcut diferit că alfel m-am dus degeaba, nu ? Oricum îs jalnici oamenii, genul de jalnic care te face să o chemi pe mama lor sa-i ducă de ureche acasă. Şi se cred aşa de interesaaaaaaanţi şi coooool că merită nişte terapie de-aia de care vorbeam mai sus cu ingredientul secret “durere”. Teribilişti cu tuleiele abia mijite care au auzit şi ei la radio o melodie roc, şi-u tras tricoaie cu Linkin Parc şi vorbesc tare, poate îi observă cineva ce personalităţi mişto au. Vamaioţi.

Să nu îi uităm şi pe băşinoşii care rad o fasole la Şoni, se uită cu jind la drăcărime şi se gândesc că şi ei îs tineri pe dinăuntru şi pe hipioţi, ultima cărămidă în piramida valorică a omenirii de aproape 50 de ani care dansează pe acolo în iile lor slinoase şi belesc dinţii galbeni la toate bălăriile, fericiţi în sânul naturii care i-a înzestrat cu un intelect de ferigă. A da şi nebunii… tot timpu’ vezi câte un sărit la vamă. Un fel de spitalul 9 cu nisip.

Şi dup-aia îl auzi pe idiot: “Vai frate am fost la vaaamăăăă, ce m-am distraaat!” Cum mai exact? Ce e distractiv acolo ? Sunt doua categorii de lucruri la vamă: Ălea mizerabil de neplăcute şi ălea pe care poţi să le faci şi acasă. Deci, de ce se duc câteva mii de dobitoci în fiecare an de 1 mai acolo?

Răspunsul mă depăşeşte. Probabil nu îmi pasă destul de mult să îl caut. Dacă pui o pancardă în vamă cu “Intraţi în mare să respiraţi apă şi câştigaţi o bere” in 5 minute mor toţi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ai uitat de nudistii care fac flotari, dar ai surprins esentialul. Am fost de 1 Mai in Vama Veche pt 2 ore si mi-am confirmat ceea ce stiam si eu. Nisip cu rahat, un munte de gunoaie, si corturi in care daca nu se bea si face sex se risca pneumonia.

Anonim spunea...

Cat se poate de adevarat....in 2Mai se mai poate ''respira'', nu stiu pentru cat timp, oricum vama se vinde la greu!!!''tinerii cool cu buzunare full''....

Anonim spunea...

e simplu: nu iti place, nu te duci. tu ai avut ghinionul sa ajungi in vama cand deja tot ce era frumos a fost distrus. dar sa stii ca pentru 8 lei pe zi ai loc de campare in curtea unui localnic, cu dus si toalete la discretie. asa ca daca vrei poti. ca sa scapi de zgomot, te duci frumos dupa casa albastra, inspre bulgari, si iti pui cortu acolo (asta daca nu ai bani/chef sau pur si simplu esti prea tru pentru campare). nisipu iti intra in cur pe orice plaja ai merge, chiar si pe tarmul mediteranei sau la americani. muzica e chiar buna, asta desigur daca nu vrei manele. localuri sunt pentru fiecare si se baga de la queen la iron maiden sau dnb, depinde ce vrei. da, preturile sunt mari, dar poti sa te descurci si cu bani putin si fara sa faci cheta, depinde cat de descurcaret esti. cat despre frigu din cort, asta e. inca nu au terminat de montat instalatia de incalzire subterana. d-aia e kebapu asa scump. e nevioe de fonduri. esti pe malu marii geniule
! nisipu e rece si ud, marea e la 5 metrii de tine, normal ca e frig. cat despre hipioti, nudisti si oamenii de la soni, sa stii ca ei erau in vama cand tu nici nu stiai sa citesti, deci ei ar trebui sa se planga de tine ca le stribesti libertatea care era in vama pana cand ati inceput sa apareti si sa lasati gunoaiele intinse. apropo, acum plaja e privata, platesti campare si esti scutit de stransu gunoaielor, asa ca te mai asteptam prin vama

Anonim spunea...

salutare bre radule. citesc tarziu de tot postu asta al matale si ma bag si eu sa dau cu "vazut" aci.
Inca e misto in vama bre. da' tre' sa te pregatesti. adica sa te duci ametit de la bautura, sa stai cel mult 12 ore in care sa bei continuu sau sa fumezi si sa pleci acasa. da' nu inainte sa bati un copil de 14 ani cu creasta mai mare decat el in inaltime.
eu ma distrez grozav in fiecare an in vama. dar stau in constanta si asta ajuta al naibi de mult. presupun ca nu se merita sa bati 300 de km sa te imbeti ca porcu si sa bati un copchil derutat dupa care sa pleci acasa.
baftos bre.