marți, 17 aprilie 2007

Despre cum sa iti traiesti viata

Parearea mea e ca cel mai important lucru in viata e sa nu fii idiot. Pe urma vin fericirea, sanatatea, dragostea, bogatia si toate cele (in ce ordine preferati)

La o varsta viata inseamna betii si petreceri, la o alta varsta viata inseamna sa ai grija de panselutele din gradina si sa pui o cheste decorativa pe masa care sa fie la fel de utila ca un raton in descompunere intr-o sala de operatie, pe la aceeiasi varsta faci vapoare in sticla (nu e asta cel mai tampit hobby posibil?).
Dar dintre toate stadiile vietii preferatul meu este cel al maturizarii fortate, pentru ca este demential modul in care multi trec prin el.
Barbatul are o optiune si buna: PASUL 1: Taie pletele, isi ia o slujba de peon care o sa o iubeasca (si prin iubire zic desigur secs si prin secs zic f***t si prin f****t zic ca "imi bag plua" )mai mult decat pe vopsita cu care se casatoreste
Pasul 2: isi lasa faldurile maiestoase ale burtii sa creasca mai ceva ca ale porcului inaintea craciunului.

Pentru femei e cu totul o alta treaba.

Am auzit ca in occident si nu m-as mira sa fie cazul si in Romania sunt angajati anumite persoane numite "antrenori de viata" (life coach). Care pentru 500$ pe zi sau asa ceva, iti dau sfaturi despre cum sa traisti viata cum sa iti amenajezi casa cum, cum sa iti satisfaci barbatu' ( as vrea sa zic un fel de psiholog ambulant dar e mult prea mult).
Din cate stiu exista si o alta versiune a persoanelor astea ceva mai accesibila (si evident mai inferioara ((orice e mai ieftin de 500$ e inferior))) pe care eu o numesc PRIETENI.
Cat de tampita sa fii sa platesti un un tip probabil homosexual si care are ca studii profesionale un curs de 3 luni din care are o diploma copie xerox si ca expertiza a citit 3 carti la fel de tampite ca ceea ce face el sa iti spuna "draga uita-l, or sa mai fie si altii in viata ta ca el" , chestie care daca te-ai fi dus la ma-ta ti-o zicea moca, LA NAIBA daca veneai la mine ti-o ziceam moca doar ca sa nu mai freci la cap.


Din aceeiasi serie de sfaturi despre cum sa duci o existenta ordinara va recomand un site absolut simpatic. www.itips.ro
Primiti zilnic o chestie gen : Cele mai bune 8 sfaturi pentru a ramane sanatos la munca sau Top 10 greseli pe care le fac noii proprietari de pisici sau Cum sa curatati o baie in 15 minute.

Ar putea si ei sa faca niste chestii mai interesante si care nu le stie orice prost gen:
10 moduri in care poti sa ucizi un urs polar folosindu-te doar de o scobitoare
sau
15 sfaturi despre cum poti sa faci la buzunar unu fara sa se prinda
sau
10 puncte vitale in care sa dati cand va prind tziganii pe o strada intunecata
sau
Ce sutiene sa purtati cand mergeti la o intalnire cu un tip aratos
sau clasica
De cate fete in pragul maritisului e nevoie sa schimbe un bec
sau
10 pasi simpli pentru a dresa un uliu sa scoata ochii ticalosilor
sau
etc.



Oricum din toate chestiile de acolo am vazut un singur lucru care mi s-a parut haios:

" Cum sa evitati sa fiti o victima a modei

Va ingrijorati ca noul dv. guler de blana s-ar putea sa nu se potriveasca cu cizmele pana la genunchi si paltonul? Iata cum sa fiti la moda, fara a pune prea mult accent pe tendinte.

Decideti daca dati prea multi bani pe produse la moda, observand ultimele 5 lucruri pe care vi le-ati cumparat.

Daca trei sau mai multe sunt considerate de lume ca "lucruri necesare" ale acestui an, sunteti in pericol de a deveni o victima a modei.

Examinati-va cu atentie sifonierul pentru a vedea daca peste jumatate din garderoba dv. deja nu mai este la moda, conform surselor dv favorite de moda.

Acum, intrebati-va daca cumparati lucruri la moda pentru ca va plac sau daca le folositi ca un mijloc de protectie impotriva posibilelor critici.

Daca v-ati decis ca mereu cumparati toate lucrurile la moda pentru ca ele chiar va sunt pe plac, nu spuneti adevarul asa ca opriti-va aici.


Daca v-ati decis ca folositi lucruri la moda ca mijloc de protectie impotriva criticilor, urmati urmatorii pasi.

Nu purtati niciodata mai mult de 2 tendinte, daca se poate.

Nu va mai referiti la hainele dv. dupa numele designerului (bluza Gucci, poseta Dior) si spuneti-le numai dupa numele obiectului.

Inainte de a cumpara urmatorul obiect produs de un designer renumit, intrebati-va daca v-ar placea obiectul daca nu ar avea logo-ul designerului: daca da, atunci cumparati-l.

Niciodata sa nu purtati ochelarii de soare in interior.



Viata trebuie traita nu planificata :)

Niciun comentariu: