sâmbătă, 7 aprilie 2007

Despre cat de tare e Iisus (cel care invie maine)

Jesus saves, and takes half damage.”
~ God on D&D

Opriti-va pentru o secunda sa va ganditi la Iisus ca la simbolul crestinatatii, si astfel agnostici,ateei si antihtristi nu il vor mai uri, iar cei cu frica de Dumnezeu nu vor mai gasi postul asta blasfemiator si vor avea tupeu sa il citeasca pana la capat.
Daca citesti cel putin o evanghelie a Noului Testament o sa realizezi ca e cea mai tare carte scrisa vreodata. Totul se potriveste totul totul se imbina perfect, ai putea sa spui ca e romanul perfect. Jur ca daca Biblia ar fi fost scrisa cu limbaj specific realismului si nu cu arhaisme si exprimari greoaie ar fi un best seller nemaipomenit.
Crestinismul nu e distrus de Biblie ci de oameni: de ipocrizia clerului si a enoriasilor, de proasta interpretare a celor care cauta nod in papura. Alt lucru ar mai fi ritulaurile extraordinar de complexe si plicticoase (cel putin in ortodoxism)
Ideea e ca daca ai citi biblia si numai biblia ai vedea ca are foarte mult sens si ai putea sa crezi fara nici o indoiala, dar cum exista sute mii de lucrari chiar si pro-religie care ajung sa contrazica fara sa vrea scrierile biblice, intram intr-o confuzie al naibii de mare.
Dar revenind la Iisus.
Ganditi-va cat de tare a putut sa fie sarmanu' evreu nespalat, daca cu o mana de alti 12 evrei nespalati a reusit sa faca un fenomen asa de mare ca dupa 2000 de ani ajungem nu numai sa il veneram si sa il uram in acelasi timp (sunt adeptul ideii ca faima se naste din controversa)
Deci hipiotul asta a reuisit in 2 sau 3 ani sa cucereasca o lume intreaga cu alti 12 hipioti cand napoleon,hitler,alexandru cel mare n-au reusit sa cucereasca o europa cu o armata de milioane. Asta da om tare

V-ati gandit vreodata cat de tare e Iisus pentru ca de fiecare data avea cate un raspuns sa le dea evreilor ciudosi care ii puneau intrebari deanplea


exemple
matei cap 22, v 17-22

17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.


Marcu Cap 2 v 16-17
16. Iar cărturarii şi fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameşii şi păcătoşii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă şi bea Învăţătorul vostru cu vameşii şi păcătoşii?
17. Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepţi ci pe păcătoşi la pocăinţă.



Nu vreau sa ma intelegi gresit, nu sunt un fanatic religios, nu sunt impacat cu religia pentru ca o consider hipocrita, si pe iisus il apreciez ca "shmenarel si pus pe fapte" si nu ca Domnul nostru. Dar macar pentru ca era asa de coi si a fost "resurect" cand toti l-au bagat in p masii.. Iisus are +2132352352 puncte la adevar de la mine

Hristos a inviat!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte interesant ceea ce spui tu, limbajul extrem de elevat