vineri, 1 iunie 2007

Legume şi Circ


Ahâm, sâmbure, şindrilă, bătătură, cîrlig observaţi ceva nou? Am început să scriu cu diacritice am crescut +3252525 de puncte la adevăr în ochii mei, ceea ce e deja aproape imposibil pentru că aş risca să depăşesc infinitul. Gata cu tirania indeciziei asupra cuvantului rama daca este o râmă, o ramă , sau o Rama.
Stăteam şi mă gândeam ce oare îi mai lipseşte blogului ăstuia şi mi-au venit în minte cuvintele Tovaraşului : „Pâine şi circ”. Cum la pâine nu prea mă pricep (nefiind capabil să fac un ceai) ma gândesc să va ofer circ, mai bine spus scandal (polemică dacă sunteţi simandicoşi) şi fiindcă nimeni nu mă baga în seamă, în premieră mă voi contrazice singur. Astăzi tema este Vegetarianismul.
Totul a pornit de la un pamflet pe care l-am primit în vamă despre vegetarianism (în fine era o foaie informativă, dar mi s-a părut aşa de haios încat am exclamat ” CE PAMFLET HAIOS”. Oamenii-iepuri din preajma mea nu au fost foarte încantaţi şi mi-au aruncat o privire ca şi cum aş fi mâncat ultima felie de pizza vegetariană.

-Dar Raul, tu nu ştii că de pe aceeiaşi suprafaţă de teren de pe care obţii 100 de kg de carne obţii 6000 de kg de morcovi ?

-Ba da dragă Paul (alter egoul vegetarian), dar ţinând cont de faptul ca tre’ să mănânci cam 60 de kile de morcovi să ajungi la valoarea nutritivă a unui kil de carne, e tot dracul ăla, matematic vorbind, că digestiv nu cred că e posibil.

-Dar Raul, animalele produc o cantitate enormă de gaz metan şi substanţe tocsice prin dejecţiile lor!

-Şi tu la fel, dacă manănci numai gazon tot timpu

-Dar Raul, animalele sunt tratate brutal şi apoi măcelarite intr-un mod inuman

-Nu ştiu mai Paul, eu zic ca sunt omorâte destul de bine, adică nu le taie cate un picior, ureche sau uger după cum vine comanda şi tot aşa până numai rămâne nimic din ele. Sunt ucise cu o brutalitate oarecare, nothing fancy. Şi în plus nu cred că stă porcu să contempleze la viaţa de după craciun şi mielul la cea de după paşti

-Ştii că dacă toate paşunile s-ar da spre cultivarea plantelor, s-ar rezolva foametea mondială.

-Nu fii prost mă Paul, ai văzut tu teren arabil pe versanţii munţilor, in tundră şi în hale industriale?

-Animalele au o mare vină pentru încalzirea globală

-Eh acum... ce să-i faci dacă o venit o venit... deci putem deja să ne cacăm în horticultură, asta dacă nu vrei să cultivi roşii cu aromă de soare sau mere cu extra CO2 included sau dacă nu inventezi o legumă rezistentă la tord, pe când cu încalzirea asta globală, animalele or să moară deja gătite. Cade vita din picioare deja poţi sa te înfrupţi din ea cu o friptura sănatoasă.

-Dar vaaaaaaaai... Raul cum poţi fii aşa de cruuud...

-E un dar...

-nu pot tolera o asemendea gândire, eu plec...

9 comentarii:

Anonim spunea...

Dezamăgit. nimic de copii. Erau buni cu ketchup.

Anonim spunea...

copii din ziua de azi sunt legume, intra la vegetarieni

Anonim spunea...

Foarte tare, n-am ce zice. Daca nu l-ai fi copiat pe maddox chiar mi-ar fi placut. Bravo ma, ai invatat cum sa traduci din engelza si cum se foloseste google-ul.

Anonim spunea...

dovedeste-mi ca asta e copiata de pe net si eu imi suflu ficatul pe nas

Anonim spunea...

"-Ştii că dacă toate paşunile s-ar da spre cultivarea plantelor, s-ar rezolva foametea mondială.

-Nu fii prost mă Paul, ai văzut tu teren arabil pe versanţii munţilor, in tundră şi în hale industriale?"

Fata de:

"Then there are the people who jump on the bandwagon with "you could plant billions of potatoes on the land used for cows"--good point, except for the fact that not every plot of land is equally fertile; you think farmers always have a choice on what they do with their land?"

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=grill

Nu stau acu sa caut mai multe asemanari (exista). Ma rog, as fi zis ca poate e o coincidenta daca ar fi fost singurul articol care imi parea cunoscut.

Anonim spunea...

is curios sa vezi asemanari si in articolele mele, poate plagiez si io dracu' si nu imi dau zeama

Anonim spunea...

Deci asemanarea asta e aceeiasi ca dintre o hiena si un pechinez, amandoi sunt caini si cam atat.



Dar totusi... te rog sa nu ezitezesti sa postezi orice asemanare mai gasesti cu gigel ala

Anonim spunea...

Vaai ce tare :D nu vorbeam despre articol... ci despre acuzatziile astea care imi cresc adrenalina mai ceva decat din cauza unui caine care ma latra :|... In mod normal as fi spus "Nu-mi place". Daaaar, am obsrvat k nimeni(ca sa nu zic "cineva", pentru ca s-ar putea sa se supraaprecieze), si-a exprimat deja dezamagirea inaintea mea. Asa caaaa, voi spune: BRAVO, Raul! Foarte bine le-ai facut! Pai tu iti dai seama ma ce se oftica astia acuma,ca randurile tale sunt mult mai citite decat cele in engleza,pentru ca totusi.. suntem romani. Si dak totusi chestiile astea sunt traduse din engleza in romana, numai tzie putea sa itzi vina o idee asa geniala pentru a avea cititori:))

Anonim spunea...

Bah Anonim, pai asa se face treaba mah? acu ma dezamagesti tu pe mine... poi politia unde e? fiscu' si inalta curte de justitie si casatie? acuzatiile scrise si martorii platiti? poi asa se face o acuzatie mica asemanare intre doua articole? deci raul a avut tupeul sa foloseasca informatii general cunoscute si promovate la scara larga...curat delict!