luni, 5 martie 2007


Am văzut la ştiri acu’ ceva timp că o româncă, artistă mare, a avut impresia că a inventat un nouă mişcare în pictură şi a patentat-o repede “ondulism”. Până acuma, ea este singurul reprezentant al acestui curent. No, acuma vine întrebarea mea: Dacă e singura care face chestia asta.. cum devine ea un curent? Oi fi io mai incet în gândire da’ din câte ştiu io, ca să ai un curent, de orice fel, de la fizică la artă, trebuie să ai mai multe elemente care se mişcă in aceiasi direcţie. Când e numa’ unu, nu mai e curent, e doar o chestie solitară şi neinteresantă. Cât de pompos tre să fii să denumeşti o tâmpenie făcută numai de tine şi să te autoproclami inventatorul unei chestii de care nu-i pasă nimănui în mod special. Ai făcut ceva nou în artă ? Lasă posteritatea să decidă daca da sau nu, nu e tehnologie să o duci la patentat la Viena. Ca fapt divers, am inventat şi io un nou curent în pictură, se cheama “mspaintism” şi aveţi aici o capodoperă a acestei mişcări revoluţionare. Se cheamă “pisică arătând cu ce îşi ondulează produsul”

Aţi observat că, absolut orice se întâmplă nasol în ţară, apare Geoană la teve şi are un discurs cu “bla bla bla, din cauză ca preşedintele Băsescu, bla bla dictator de mâna a doua bla bla”. Nu îi iau apărarea lu’ Băse, că face şi el o grămada de tâmpenii, dar e fizic imposibil să fie responsabil de toate relele pe care i le pune prostănacul in cârcă. Cred că Joiană are o comise de 50 de avocaţi ninja care se ocupă numai cu gasirea de conexiuni între ce se întâmplă najpa şi Băsexu. “Hmm, mi-am spălat maşina şi a început să plouă. Clar e vina lu’ Băse, dar nu ştiu de ce… băieţi, la treabă! Iar ne-a facut-o!”

Între timp, în alt colţ al ţării, un alt mare artist tocmai a ieşit din puşcărie: Kurt Treptow, un american condamnat la 7 ani de pârnaie acu’ vreo 4 ani, pentru bostănit minori. A fost eliberat cu 3 ani şi ceva mai devreme pentru că e scriitor. A scris o chestie despre viaţa lui Dracula. Interesant. Ar fi fost mai interesant să scrie ceva din experienţa personală, o autobiografie intitulată “La 9 ani, de 9 ori mai strâmte” sau “Fetiţele de 9 ani: peste alţi 9 ani merg şi acuma”. Personal, l-aş fi închis încă 10 ani într-o celulă mică, cu un turnător formator pe nume Grigore închis pentru accese aleatorii de violenţă faţă de oameni cu accent ciudat, de 170 de kile, cu o pulă vârtoasă şi noduroasă şi preferinţe sexuale ambivalente şi aş fi aruncat cheia. Să vadă şi el ce-i aia să devii femeie înainte de termen. Dar iar sunt ipocrit. Ce, nu poţi să corupi copile şi să fii si scriitor în acelaşi timp ?

Un comentariu:

Thinker spunea...

Ba, eu vin din viitor, din anul 2009, am cetit acest post (scris cam prost gramatical), am vazut ca are 0 figuri, noi acum le zicem commenturi, si am scris asta. Gen (e o expresie idioata si fara sens folosita de noi, viitorenii).