vineri, 18 ianuarie 2008

Lord of the Rings e de rahat

M-am saturat de filmu asta. Idolul metalistilor de ocazie si a proastelor care vor sa se futa cu elfi. Aproape 10 ore despre nimic. Sarim peste faptul ca din alea 10 ore, 6 is Brokeback mountain cu hobiti, sa trecem la alte motive pentru care e de rahat.

1. The One Ring. Ce-i si cu verigheta aia dom'le ? Care-i super-puterea ei? De ce e asa de vanata? Ok, te face invizibil si paranoic... mare magie. Uite, Gandalf the Gay are puteri mult mai nebanuite de atat, fara nici un inel.. De ce se bate lumea pentru o chestie care te face invizibil 10 secunde si iti prajeste encefalul ? Io n-as fi interesat de chestia aia absolut deloc. Si de ce trebuie sa se duca la vulcanul de la pulivar sa-l arunce acolo ? Nu mai simplu il leaga de un pietroi si il arunca unde e marea mai adanca? Nu cred ca nazgulii inoata. Cel putin la presiune mare.

2. Sauron. Cel mai de rahat personaj negativ din istoria cinematografiei. Un ochi in flacari in varful unui turn care nu face nimic, nu zice nimic, etc. Maama ce fioros... se benocleaza la tine pana te intimidezi. Nici macar nu poate sa se deplaseze. E un fel de Stephen Hawkins mai prost. ZOMG te vede! Asa si ?

3. The felowship of the ring. De ce sa trimiti 6 tipi si un elf de o sexualitate indoielnica sa mearga prin troiene pana acolo, cand poti sa-l trimiti numa pe Gandalf sa zboare frumos cu puterile lui nebanuite pana acolo?

4. Nazgulul sef. Nu poate fi omorat de "man". Au gasit ei repede gaura din afirmatie. Ce dracu' au angajat 45 de avocati sa studieze clauza lu' ala de imortalitate pana cand au dat peste tehnicalitatea semantica cu man-woman ? Cred ca ultimele cuvinte ale lu ala au fost "this is fucking bullshit".

5. Armata de scheleti fantoma. Ce rasturnare de situatie dom'le, scheletii fantoma din varfu muntelui! Cum mai exact au batut aia armata de orci daca treceau prin chestii ? Nu au coliziune, ce au facut mai exact? Sa zicem ipotetic ca lasau niste radiatii reziduale prin ce treceau. Pai ca ma, orcu face leucemie in 5 minute?

6. Elfii. Cam putini, cam putini. Daca sunt nemuritori, unde e populatia aia cat a chinei ? Ca o data la 10 ani tot se rupe prezervativu, da-l dracu, si hai sa zicem ca de la 30 la 500 de ani o elfa face cam 40 de plozi (cu indulgenta) din care 20 sunt de sex feminin, care fac si ei de la 47 la 1 plod fiecare tot in aia 500 de ani, care plozi la randul lor fac de la 44 in jos etc ... iese o puzderie de elfi, oricat de mica e natalitatea, fara mortalitate cresterea demografica este sanatoasa. Sau mor din prostie ? Aluneca elfu in baie pe sapun si da cu urechea de calorifer...Ori is impotenti ori is extrem de prosti elfii astia.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

io unu cred ca n-ai luat in considerare ceva foarte important. Penisurile de elfi:

Dupa cat de palizi par au penisuri de asiatici, adica mici... pe de alta parte ei sunt in comuniune stransa cu natura si ar putea la fel de bine sa aiba in loc de penis un mugure... de fluier sau nu... sau.. poate elfii se oua...

Anonim spunea...

stephen cine?
si raspunsul la toate intrebarile tale este evident D-AIA

Anonim spunea...

Tot prost ai ramas.

Anonim spunea...

Multumesc. Ma straduiesc sa raman si de acum inainte.

Anonim spunea...

trebuia inca un punct despre cat de rahat sunt fanii lotr

Anonim spunea...

Radule, ia pune-ti mataluta creierasu' la munca si scrie niste romane mai bune decat LOTR, care sa aiba mai mult succes, mai multi fani, si bineinteles, mai putine chestii de care sa se lege lumea care n-are altceva mai bun de facut. Abia cand indeplinesti toate conditiile de mai sus poti sa incepi sa critici ce vrei tu din toata literatura universala. Pana atunci taci dracu.

Anonim spunea...

P.S. Eu sunt fan LOTR, si ma simt mandra, iar de critica voastra ma doare-n ce ati zis voi ca ar avea elfii asa de mici.

Radu spunea...

Marfa.
Conform acestei logici pana nu produc o telenovela, nu pot sa zic ca Tanar si nelinistit e naspa, si pana nu-mi creste o pereche de tzatze nu pot sa zic ca a lu' Loredana is lasate.

Anonim spunea...

Tie nu iti pare putin straniu faptul ca tu compari LOTR cu panarame marunte semi-fabricate de genul "tanar si nelinistit" sau cu sanii unei tute? Poate ca ar trebui sa-ti dea putin de gandit...(asta doar daca te simti capabil de asa ceva, desigur)

Anonim spunea...

ok. de-acuma o sa compar LOTR numa cu biblia, capitalul lui marx si opera completa a lu' Shakespeare

Anonim spunea...

Super tare comentariul. Nu stiu daca stii dar mai circula un rezumat LOTR pe net.

Cica: "nishte hobbiti pleaca sa arunce un inel intr-un munte si dupa 2000 de pagini era cat pe ce sa nu reuseasca"

Anonim spunea...

Cred ca ar fii mai bine sa vezi filmul si apoi iti dai cu parerea. Habar nu ai ce inseamna un film bun. Mai bine asculta-ti manelele alea jegoase fara numar si tine-ti gura daca nu stii sa faci o critica la adresa unui film. Dupa limbaj, mai mult de 3 clase nu iti dau. La fel ca vagonul... Orice cretin face un comentariu in ziua de azi, pentru ca nimeni nu stie cine e, altfel, nu ar avea curaj sa zica nimic, pentru ca stie ca nu are dreptate si ca nimeni nu il va asculta.

CubaLibre spunea...

Haha, ce s-au atacat geeksii. Bah, chill, fumati ceva, drecu. Si mie mi-a placut filmul dar nu citesc blogul lor sa imi revizuiesc atitudinea fata de viata. E doar distractiv. Marfa punctul de vedere Radule.

Anonim spunea...

Eu am citit cate ceva despre cartea LOTR inainte sa apara filmul si imresia care mi-a lasat-o din ce am citit este ca e o carte buna dar filmul intr-adevar m-a dezamagit si pe mine si dupa parerea mea nu-si merita popularitatea. Cum spui tu, atatea ore in care nu se intampla nimic in schimb se pune mare accent pe ce se vinde bine: violenta si mult negru.

Anonim spunea...

Parca ati fi tampiti, fanii astia de LOTR. Singura care a citit cartea e nox, restul vazand doar filmul sau citind "despre" carte. Plm, nox, crezi ca tuturor trebuie sa le placa filmul? Iar daca le place, tre' sa-l elogieze ca pe Ceausescu? Am citit cartea de vreo 4 ori si-mi place la nebunie, dar aia nu inseamnca ca punctul de vedere al bloggerului nu e funny. Cat despre valoarea cartii, stai linistita, e genul de carte dedicat fanilor genului. Alte chestii legate de carte sunt uimitoare.

Anonim spunea...

Ma amuz copios de fiecare data cand vad ca unii oameni se infierbanta atat legat de chestii unde e vorba de gustul fiecaruia in parte. Eu am citit si cartile (trilogia LOTR + Hobbitul+ o parte din Silmarillion ) am vazut si filmele; loved them all. Asta nu inseamna ca ce a zis nenea asta acilea nu e funny, sau nu are un sambure de adevar.Lighten up people. Mai chillutz cai mai dragutz. Namaste.

Cyan spunea...

Cu putina atentie la detalii, ai putea sa vezi ca tot ceea ce persiflezi tu legat de actiune, personaje s.a.m.d., are o explicatie logica, foarte pe indelete explicata in respectivul film sau carte. Este normal sa nu-ti placa filmul/cartea, pentru ca place majoritatii, iar tu, vrand mereu sa pari unic (te anunt ca n-o sa-ti iasa niciodata, pt ca vrmurile de noi traite sun foarte chicioase), ti-ai propus sa detesti filmul si tot ce vine cu acesta. Daca vrei sa fii cumva original incearca sa scapi de procesul de indobitocire prematura in care te scufunzi cu fiecare secunda, citind o carte, purtandu-te civilizat, etc. si apoi o sa vezi cat de bine o sa-ti prinda si tie si oamenilor din jur.
Daca, cumva, psihologia folosita de tine a fost numai pentru a supara anumiti oameni cu bun gust pentru filme si carti, in speranta ca vei primi cat mai multe comment-uri, iti zic ca esti o cauza pierduta si n-ai sa te regasesti decat acolo unde s-a nascut prostia. Incearca altceva!

Cyan spunea...

Si ca o completare : "Pe jumătate din voi nu vă cunosc nici pe jumătate din cât aş vrea; şi ţin la jumătate din voi numai pe jumătate pe cât aţi merita".
Chiar nu le avea cu scrisu nea' Tolkien asta.

Anonim spunea...

Tocmai am citit ce ai scris aici.Desi eu nu sunt de acord cu afirmatile tale, iti voi spune cateva lucruri legate de acest film,pe care daca il privesti cu profunzime ai sa gasesti multe semnificatii, iar daca il privesti din exterior, nu pricepi nimic.

1. The One Ring. Ce-i si cu verigheta aia dom'le ? Care-i super-puterea ei? De ce e asa de vanata? Ok, te face invizibil si paranoic... mare magie. Uite, Gandalf the Gay are puteri mult mai nebanuite de atat, fara nici un inel.. De ce se bate lumea pentru o chestie care te face invizibil 10 secunde si iti prajeste encefalul ? Io n-as fi interesat de chestia aia absolut deloc. Si de ce trebuie sa se duca la vulcanul de la pulivar sa-l arunce acolo ? Nu mai simplu il leaga de un pietroi si il arunca unde e marea mai adanca? Nu cred ca nazgulii inoata. Cel putin la presiune mare.

Ce e cu inelul/ verigheta ?Ia fi atent
Cercul este simbolul universului, asa cum punctul reprezinta fiinta suprema care il sustine. Centrul cercului este intotdeauna la egala distanta de toate punctele aflate la periferie. De aceea cercul este si un simbol al echilibrului.Punctul este o expansiune care da nastere cercului, a manifestarii. Un cerc cu un punct inauntru este simbolul soarelui, al spiritului care hraneste materia. Cercul este totodata simbolul eternei reintoarceri, al ciclicitatii care se regaseste in natura sub forma anotimpurilor, zilelor, fazelor lunii etc, regasindu-se chiar si la nivel celular. In cele 5 elemente cercul este simbolul aerului, al spatiului, expansiunii.

Verigeta in sine iar este are o simbolistica deosebita.Ea face legatura. Hai sa iti spun cateva lucruri despre aceasta, pt cultura ta generala, ca altadata inainte de a vorbi sa te informezi :)

Istoria verighetei este ca si ea, un cerc fara inceput si fara sfarsit.Primele inele au aparut in Egiptul antic, folosite ca sigiliu, simbol al puterii si al unei anumite autoritati. In capitolele 41 si 42 din Geneza gasim urmatoarea mentiune: `Faraon si-a scos inelul din deget si l-a pus in degetul lui Iosif.` Ulterior, femeile bogate ale Egiptului au inceput sa poarte inele din aur pe toate degetele. Podoabele au fost copiate de femeile din patura saraca a societatii. Ele se foloseau de materiale ca argint, bronz, sticla sau lut, acoperite cu o glazura silicioasa colorata in albastru sau verde.
Romanii au purtat o lunga perioada de timp doar inele din fier. Dupa anul 31 i. Hr. au aparut inele de aur, dar erau folosite doar de nobili: ambasadori, senatori, consuli si sefului oficial al statului. Au fost date si o serie de legi care reglementau purtarea inelelor.Cu timpul, inelul a devenit obligatoriu pentru "a lega" o persoana de alta.In fine, inelul de cununie incepe sa fie folosit in timpul ceremoniei religioase, undeva in prima jumatate a secolului IV. Al patrulea deget a fost ales pentru a fi purtata verigheta, ca simbol al iubirii, socotit "vera amoris", iar mana stanga a fost stabilita datorita inimii, situata in partea stanga a trupului. Astfel, degetul inelar, cum este cunoscut astazi, era considerat ca o prelungire a inimii.Ma rog ...

De ce se bate lumea pentru o chestie care te face invizibil 10 secunde si iti prajeste encefalul ? Tocmai, lumea nu se bate pt un simplu inel, ci se bate pt putere.Cu totii vor sa detina puterea, sa stapaneasca tot, pt aia se bat....( se pare ca nu ai inteles nimic din film, iti sugerez sa mai il vezi de cateva ori)
Si de ce trebuiau sa se duca la vulcanul de la pulivar sa-l arunce acolo ? Nu mai simplu il leaga de un pietroi si il arunca unde e marea mai adanca?

Deci cum ziceam, e posibil sa fi vazut filmul sau sa comentezi doar din nestiinta, dar chiar in film spune ca inelul a fost facut din foc si unde s-a facut acolo trebuie si distrus. Dc?? Pt ca sa inceteze lupa pt putere, iar lucrurile sa devina la normal. Puterea aceasta ii inebuneste pe toti, ii manipuleaza … ii face sa numai tina cont de nimic ce este moral etc etc.



2. Sauron. Cel mai de rahat personaj negativ din istoria cinematografiei. Un ochi in flacari in varful unui turn care nu face nimic, nu zice nimic, etc. Maama ce fioros... se benocleaza la tine pana te intimidezi. Nici macar nu poate sa se deplaseze

Asa… desi aici este o batalie intre bine sir au, Sauron este raul din cate ai observat. Probabil ca n-ai nici in clin nici in maneca cu religiile si istoria dar – piramida cu ochiul – ( este unu dintre marile simboluri) care spune in felul urmator : se credea a fi ochiul lui Lucifer, care pretinde ca vede sis tie tot si are control asupra banului.Influenteaza psihicul = reprezinta coruptia – .

3. The felowship of the ring. De ce sa trimiti 6 tipi si un elf de o sexualitate indoielnica sa mearga prin troiene pana acolo, cand poti sa-l trimiti numa pe Gandalf sa zboare frumos cu puterile lui nebanuite pana acolo?

Tocmai asta e si ideea filului – sa fi unit – la vreme de razboi/probleme/ rau/ si nu numai, tot timpul. Da putea sa mearga numai Gandalf, dar ceilalti au vrut sa lupte pt bine, ca sa se termine, sa fie langa Frodo sis a il ajute. “Unde’s multi, puterea creste” ;)



5. Armata de scheleti fantoma. Ce rasturnare de situatie dom'le, scheletii fantoma din varfu muntelui! Cum mai exact au batut aia armata de orci daca treceau prin chestii ? Nu au coliziune, ce au facut mai exact? Sa zicem ipotetic ca lasau niste radiatii reziduale prin ce treceau. Pai ca ma, orcu face leucemie in 5 minute?

De-alungul filmului arata cum civilizatii intregi li s-au alaturat la lupta aceasta crancena.(si acum cu riscu’ de a ma repeat) daca urmaresti atent, ai sa vezi ca armata aceasta de fantome, defapt sunt niste suflete ratacitoare – care nu-si gasesc locul – din cauza ca intr-o alta lupta, le-au intors spatele, iar acestia vin sa lupte acum, pentru a elimina blestemul acela.



Si in cele din urma elfii …

6. Elfii. Cam putini, cam putini. Daca sunt nemuritori, unde e populatia aia cat a chinei ? Ca o data la 10 ani tot se rupe prezervativu, da-l dracu, si hai sa zicem ca de la 30 la 500 de ani o elfa face cam 40 de plozi (cu indulgenta) din care 20 sunt de sex feminin, care fac si ei de la 47 la 1 plod fiecare tot in aia 500 de ani, care plozi la randul lor fac de la 44 in jos etc ... iese o puzderie de elfi, oricat de mica e natalitatea, fara mortalitate cresterea demografica este sanatoasa. Sau mor din prostie ? Aluneca elfu in baie pe sapun si da cu urechea de calorifer...Ori is impotenti ori is extrem de prosti elfii astia.

Una dintre ideeile filmului este ca J. R. R. Tolkien, în trilogia sa, "Stăpânul Inelelor", pune accent pe caracterul angelic, pe inteligenţa elfilor.Si ei nu sunt nemuritori…dupa cum observ iar vorbesti in necunostinta de cauza . Elfii sunt muritori dar comarativ cu oamenii care au o viata scurta, in viziunea acestora (oamenilor) ei cred despre elfi ca sunt nemuritori.

Sper ca ai inteles macar unpic din ce ti-am zis, iar daca nu ti-a placut filmul nu e nici o problema, cu totii avem lucruri care nu ne plac, si desigur avem voie sa ne spunem opinia, dar asta facand-o intr-un mod civilizat si cu argumente concrete, nu aiurea .

Anonim spunea...

Parerea ta ;) dak tie iti plac F.P.-urile ;) e prob ta aja ca nu iti mai da cu parerea;) e cel mai tare film ;) dekat sa vorbesti mai bn faky cv folositor pt creeru tau :P de ex sa plantezi copaci :P aja ca Lord of the rings este si va fi cel mai tare film :P